Localització

L’institut Guillem Sagrera de Palma està emplaçat a la barriada de Son Cotoner. Es tracta d’un dels eixamples, entre Es Fortí i Sa Riera i està configurat per grans blocs d’habitatges. Al principi, el barri estava constituït per cases de planta baixa que han anat canviant progressivament: parcel·lació, urbanització i aparició del sector comercial. A pesar d’aquesta reforma urbanística encara es conserva l’antiga possessió que li donà nom i que en aquests moments és un supermencat.

D’inici, aquest districte urbà acollí una població procedent de l’èxode rural de l’interior de l’illa a la que s’hi afegiren els nouvinguts procedents de la península i darrerament, col·lectius d’altres països.

Actualment és un districte urbà totalment integrat a l’àrea urbana de Palma i consta de tots els serveis: parròquia, clínica, poliesportiu, escoletes, centres escolars d’Infantil i Primària, centres de Secundària i Batxillerat.  La parròquia del barri potencia l’activitat esportiva (formació d’equips de futbol) i grups d’esplai. També compta amb una associació de veïns, una de musical i una associació per a la gent gran.

La privilegiada ubicació de l’IES Guillem Sagrera, així com la fàcil accessibilitat, tant en transport públic o privat, fan del Centre un espai adient per a l’educació i la convivència.

Línies d’autobusos de l’EMT:    6      8     29


embedgooglemap.net