La revista

L’institut edita una revista, els antecedents de la qual -com va dir en Bernat Martí- “són als anys 80 quan s’editaren dos números de la revista Cotó, coordinats pel Departament de castellà”. L’any 1994 s’edità la revista Sa Riera de son Tril·lo de la qual només va sortir un número. L’Associació d’alumnes de l’institut va publicar alguns números de la revista Collita pròpia i finalment va néixer Denominació d’origen el curs 1997-1998 com a resultat de l’assignatura optativa de quart d’ESO: Processos de comunicació. El número zero va sortir el desembre de 1997.

Aquesta revista pretenia introduir l’alumnat en el món dels mitjans de comunicació, sobretot premsa, ràdio i televisió perquè entenguessin els diferents gèneres periodístics i aprenguessin a tenir una actitud crítica davant l’allau d’informació que els arriba de pertot. A part d’aquesta feina d’anàlisi de la informació se cercava que fossin els mateixos alumnes els qui elaborassin una revista escolar que, a més de contenir diferents seccions, se centràs en un tema monogràfic per tal que tot l’equip de periodistes es distribuïssin les feines de recerca d’informació i redacció d’articles. El número especial a final del curs 2004-2005 va commemorar el 25è aniversari de l’institut. És una revista feta amb molt de sentiment perquè hi ha col·laboracions d’exalumnes i d’exprofessors.

La revista està oberta a tots aquells que hi volen col·laborar tant escrivint, com dibuixant o maquetant per ordinador. Actualment és una activitat voluntària d’alumnes i professors que amb la seva aportació la fan possible.

Visita el nostre blog!